Janaf postao članom IAOT-a

Janaf je objavio kako je sredinom ovoga tjedna postao članom Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT). Ulazak u ovako značajnu organizaciju rezultat je značaja Hrvatske u međunarodnom okruženju te će se ovo povezivanje i strateško usmjerenje Janafa prema međunarodnim tržištima i izvoznoj orijentaciji odraziti na još bolje poslovne rezultate.

Jadranski naftovod (Janaf) u petak je objavio kako je sredinom ovoga tjedna postao članom Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT).

Janaf je članom IAOT-a postao u srijedu, 25. rujna na sjednici Upravnog odbora tog udruženja u Almatyju.

"IAOT je kao najutjecajnije udruženje naftnih transportera prepoznalo važnost Janafa u energetskonaftnoj infrastrukturi velike regije Euroazije. Ulaskom u IAOT, Janaf je postao dijelom tima koji će surađivati i doprinositi poboljšanju sigurnosti i kvalitete opskrbe energijom od Hrvatske do Mađarske, Češke, Slovačke, Rusije, Ukrajine, država kaspijske regije i Kine", ističe se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević izražava pritom zadovoljstvo što je Janaf postao dijelom te utjecajne organizacije.

"Ulazak u ovako značajnu organizaciju prije svega rezultat je značaja Republike Hrvatske u međunarodnom okruženju te će se ovo povezivanje i strateško usmjerenje Janafa prema međunarodnim tržištima i izvoznoj orijentaciji odraziti na još bolje poslovne rezultate", ističe Kovačević.

(Hina)

 

Pisane vijesti