Institutu IGH nadzor rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva

Institut IGH je izvijestio da je angažiran na poslovima nadzora rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva, odnosno sa zajednicom ponuditelja je sklopio ugovor za nadzor radova vrijedan 3 milijuna kuna.

Institut IGH je u četvrtak izvijestio da je angažiran na poslovima nadzora rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva, odnosno sa zajednicom ponuditelja je sklopio ugovor za nadzor radova vrijedan 3 milijuna kuna.

IGH je u zajednici ponuditelja koju čini s tvrtkom PSA Institut iz Sarajeva, s Kantonalnim javnim komunalnim poduzećem Vodovod i kanalizacija iz Sarajeva (KJKP ViK), sklopio ugovor za nadzor radova u okviru projekta "Sarajevo Water Project“, vrijedan 3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog postupka javne nabave sukladno procedurama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja financira projekt, pri čemu vrijednost prve faze cjelokupnog projekta iznosi 10 milijuna eura.

Očekivano trajanje izvršenja usluge stručnog nadzora iznosi 18 mjeseci, a provodit će se nad radovima rekonstrukcije vodovodne mreže grada Sarajeva, uključujući i rekonstrukciju postojećih crpnih stanica. Projekt je naveden kao "nulti prioritet“ Vlade Kantona Sarajevo, BiH, navodi se u priopćenju.

Direktor za međunarodna tržišta, pripremu ponuda i ugovaranje u Institutu IGH Domagoj Šimunović kazao je kako sklopljeni ugovor predstavlja još jednu u nizu potvrda realizacije strateškog usmjerenja IGH prema osnaživanju pozicije društva na međunarodnim tržištima.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz