Tvrtka osnovana prije 25 godina danas ima 400 radnika i 1,5 mlrd. prihoda

Medical Intertrade se prema ostvarenom prihodu nalazi među top pedeset kompanija u Hrvatskoj, a na trećem mjestu među veleprodajama lijekova i medicinskih proizvoda.

Mojih 25 godina rada u privatnom poduzetništvu bilo je zaista turbulentno. Zbog ratnih zbivanja sjedište tvrtke je preseljeno iz Vukovara u Zagreb, a 1998. u Svetu Nedelju. 2003. otvorena je i poslovna jedinica u Solinu. Iste godine osnovao sam Medical Intertrade d.o.o. u Sarajevu, a već iduće godine i u Ljubljani – prepričava svoj put Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik tvrtke koja je u srijedu svečano obilježila 25 godina rada.

Medical Intertrade se prema ostvarenom prihodu nalazi među top pedeset kompanija u Hrvatskoj, a na trećem mjestu među veleprodajama lijekova i medicinskih proizvoda. Ljekarne Joukhadar pak obilježavaju 20 godina rada, a danas broje 40 ljekarničkih jedinica po cijeloj Hrvatskoj.

Medical Intertrade zapošljava 400 djelatnika u tri poslovne jedinice – Vukovaru, Sv. Nedelji i Solinu i ostvaruje godišnji prihod od oko 1,5 milijardi kuna. Ljekarne imaju oko 200 zaposlenika, a ove godine očekivani je prihod 200 milijuna kuna.

Tvornica Yasenka je otvorena na samom kraju prošle godine u Vukovaru i tek počela proizvodnju. Trenutačno zapošljava dvadesetak radnika, a očekuje se ove godine prihod od sedam milijuna kuna.

Zadovoljan sam dosad postignutim rezultatima. Sve se odvija po planu. Trenutačno smo usmjereni na proizvodnju dodataka prehrani koji su prisutni na tržištu Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u pregovorima smo s partnerima za druga tržišta unutar i izvan EU. Također proizvodimo po ugovoru za druge partnere, kaže Radwan Joukhader.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Hrvatski izvoz