Brodosplit: počela gradnja najvećeg jedrenjaka na svijetu

Brodosplit je u utorak objavio da je u tom brodogradilištu započela gradnja najvećeg broda s križnim jedrima na svijetu, koji je ugovoren s kompanijom Star Clippers Ltd. iz Monaka.

Brodosplit je u utorak objavio da je u tom brodogradilištu započela obrada čelika za novogradnju 483, budući najveći brod s križnim jedrima na svijetu, koji je ugovoren s kompanijom Star Clippers Ltd. iz Monaka.

Brod će biti dug 162 i širok 18,5 metra, nosivosti 2000 tona, imat će pet jarbola i jedra ukupne površine 6.347 kvadratnih metara, navode iz Brodosplita, dodajući da će brod biti čelične konstrukcije, dok će paluba biti kompletno pokrivena tikovinom najviše kvalitete.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave Brodosplita Tomislava Debeljaka kako će, zbog povećane globalne potražnje za krstarenjima, naročito na brodovima s jedrima, naručitelj Star Clippers Ltd. novim brodom proširiti postojeću flotu koja se trenutno sastoji od tri takva broda.

"Uspješna realizacija ovog ugovora, uz potporu HBOR-a, pridonijeti će održivom poslovanju grupe Brodosplit i očuvanju njezine temeljne djelatnosti, a osigurat će ulazak Brodosplita na rastuće tržište jedrenjaka te dobivanje značajnih referenci", ističe Debeljak.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz