Rast prihoda Geoinformacijske tvrtke GDi, 70 posto realizirano u izvozu

Tvrtka GDi i ove godine nastavlja s trendom rasta poslovanja koji do sada iznosi 6 posto u odnosu na prošlu godinu u kojoj je ostvarila nešto više od 100 milijuna kuna prihoda, od čega je gotovo 70 posto realizirano u izvozu.


Tvrtka GDi i ove godine nastavlja s trendom rasta poslovanja koji do sada iznosi 6 posto u odnosu na prošlu godinu u kojoj je ostvarila nešto više od 100 milijuna kuna prihoda, od čega je gotovo 70 posto realizirano u izvozu, objavili su u srijedu iz te geoinformacijske tvrtke.

"Većinu izvoza ostvarili smo na poslovima u javnom sektoru i telekomunikacijama u regijama srednje i jugoistočne Europe, ali i globalno, jer poslujemo u 11 vremenskih zona, među kojima nekoliko uspješnih poslova imamo i na Bliskom Istoku", ističu iz GDi-ja (bivšeg naziva Gisdata).

Uspješnost u poslovanju ta tvrtka temelji na stalnoj primjeni novih tehnologija, ali i inoviranju rješenja, poput primjerice najnovijih za precizno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom GDi Localis for Agriculture kojeg su izradili za koncern Agrokor ili GDi Vizion sustava za inventurizaciju cijele mreže i usluga za tvrtku Vipnet.

Tradicionalno su prisutni i u mnogim državnim agencijama, lokalnoj upravi i većim državnim i javnim tvrtkama za koje izvode niz projekata, a dosta rade i na tehnološkoj podršci javnom sektoru u segmentu projekata koji se financiraju sredstvima EU-a, navode se u priopćenju o održanoj godišnjoj korisničkoj konferenciji "GDi Solution Days".

(Hina)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz