U Brodotrogiru predan tanker norveškoj kompaniji Blystad Group

U Brodotrogiru je izgrađen tanker za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, koji je predan predstavnicima norveške kompanije Blystad Group u petogodišnji najam.


U Brodotrogiru je izgrađen tanker za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, koji je predan predstavnicima norveške kompanije Blystad Group u petogodišnji najam, a vrijednost mu je oko 50 milijuna dolara.
 
Tom je prigodom ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo kako je hrvatska brodogradnja spašena. Vrdoljak je istaknuo kako se prije dvije i pol godine, kada se krenulo u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta, bojao hoće li se u tome uspjeti.
 
"Nakon dvije i pol godine hrvatska brodogradnja ne samo da je preživjela... nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnicima gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom programa restrukturiranja", kazao je Vrdoljak. Po njegovim riječima, uspjeh hrvatske brodogradnje u svim brodogradilištima u budućnosti će biti i veći, jer se u svijetu vjeruje hrvatskim brodograditeljima.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz