Rasco predstavio novo komunalno vozilo LYNX

Rasco iz Kalinovca svoje proizvode izvozi u 40-ak zemalja na pet kontinenata. Iako je proizvod još u fazi testiranja, a službena će prodaja početi krajem godine, oko 10 strojeva već je naručeno, a prvi primjerak je prodan u Norvešku.

Tvrtka Rasco iz Kalinovca u srijedu je predstavila novi proizvod - kompaktnu čistilicu LYNX, što je projekt u koji je uloženo gotovo 30 milijuna kuna, a u Rascou očekuju da će im u budućnosti povećati prihode za gotovo 50 posto, istaknuto je u srijedu na predstavljanju tog komunalnog vozila u klubu Lauba

Predsjednik Uprave Rasco-a Ivan Franičević na predstavljanju tog komunalnog vozila u klubu Lauba istaknuo je da je prvenstvena namjena LYNX-a održavanje gradskih prometnica, nogostupa i parkirališta u urbanim centrima, u smislu prikupljanja lišća i nešto krupnijeg otpada, kao i prašine.

Osnovna cijena doseže mu oko 80 tisuća eura, maksimalna brzina mu je oko 50 km/h, a Franičević napominje da ga gradske službe mogu koristiti gotovo 10 mjeseci u godini, sve s ciljem povećanja kvalitete zraka u gradovima, s obzirom da promet podiže prašinu.

Rasco iz Kalinovca, pokraj Đurđevca, nastao je prije 30 godina, a danas svoje proizvode izvozi u 40-ak zemalja na pet kontinenata.

Godišnji prihod Rasco grupe u 2018. iznosio je 20-ak milijuna eura, a u ovom trenutku zapošljava oko 400 ljudi, od toga 340 u Kalinovcu gdje je sjedište i glavna tvornica, dok je u Senti u Srbiji zaposleno 60-ak radnika.

Iako je proizvod još u fazi testiranja, a službena će prodaja početi krajem godine, oko 10 strojeva već je naručeno, a prvi primjerak je prodan u Norvešku, otkriva Franičević.

Kaže da im činjenica da tvrtka posluje na 40-ak svjetskih tržišta predstavlja prednost, s obzirom da izrazito visoko tehnološki proizvod koji su u stanju proizvesti praktički u jednom potezu na jednom od tih tržišta mogu komercijalizirati.

(Hina)
 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz