Belgijski i nizozemski novinari u Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji

Na području Karlovačke i Ličko-senjske županije od 30. kolovoza do 3. rujna u studijskom je posjetu grupa belgijskih i nizozemskih novinara, koji će upoznavati i istraživati turističku ponudu, lokalitete, gastro ponudu i sportske mogućnosti u te dvije županije

Na području Karlovačke i Ličko-senjske županije od 30. kolovoza do 3. rujna u studijskom je posjetu grupa belgijskih i nizozemskih novinara, koji će upoznavati i istraživati turističku ponudu, lokalitete, gastro ponudu i sportske mogućnosti u te dvije županije, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Ta studijska posjeta stranih novinara Hrvatskoj nastavak je HTZ-ovih posebnih promotivnih aktivnosti u razdoblju posezone za kontinentalni dio Hrvatske, a sudionici tog putovanja svoja će iskustva prenijeti čitateljima specijaliziranih magazina i portala u svojim zemljama, poput nizozemskog Triptalka, Vrij magazina/De Telegraaf, Mountainreporters.com i bloga Tjoolaard.be, odnosno s čitateljima belgijskog mjesečnika Goed Gevoel i novina Het Nieuwsblad, koje ostvaruju dnevni doseg veći od milijun čitatelja.

"Hrvatska kontinentalna ponuda ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma, a projekti poput ovog ujedno su i idealan način da promoviramo destinacije i regije koje posjetitelji iz brojnih zemalja tek otkrivaju. Navedeno potvrđuju i već provedena brojna studijska putovanja i projekti poput #Visit Slavonia #Share Slavonia, putem kojeg smo ponudu slavonskih destinacija približili brojnim potencijalnim turistima. Siguran sam da će i destinacije i lokacije Karlovačke i Ličko-senjske županije oduševiti strane novinare, koji će svoje dojmove podijeliti s brojnim potencijalnim gostima", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da je cilj tog studijskog putovanja i jačanje hrvatskog turističkog brenda na području sjeverne Europe.

Četverodnevni program boravka stranih novinara počinje u Karlovcu, gdje će novinari posjetiti prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj Aquatiku, a potom sudjelovati i na otvorenju Karlovačkih dana piva.

Drugoga dana idu na izlet na rijeku Mrežnicu, organiziranu vožnju brodom i piknik u prirodi te u stari grad Dubovac, a osim vožnje kajakom i kanuima po karlovačkim rijekama novinari će na biciklima istraživati i okolicu Plitvičkih jezera te Rastoke.

Upoznat će se i s kamping ponudom na tom području, kao i Baraćevim špiljama, a putovanje završavaju obilaskom Nacionalnog parka Plitvička jezera te posjetom planini Klek i Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić.

Iz HTZ-a iznose i podatke da je u dosadašnjem dijelu ove turističke godine na području Karlovačke i Ličko-senjske županije zabilježen porast turističkog prometa od oko 4 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz