AD Plastik Grupa u Rusiji ugovorila poslove

AD Plastik Grupa u Rusiji je ugovorila nove poslove u vrijednosti od 71,4 milijuna eura, a odnose se na komponente za nova vozila alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ. Ugovoreni su poslovi razvoja i proizvodnje više od 80 različitih komponenti eksterijera i to dijelova branika, pragove, blatobrane i zaštite podvozja, koji će se proizvoditi u ruskoj tvornici AD Plastik Togliatti.

AD Plastik Grupa u Rusiji je ugovorila nove poslove u vrijednosti od 71,4 milijuna eura, a odnose se na komponente za nova vozila alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, izvijestila je u srijedu ta solinska tvrtka za proizvodnju automobilskih dijelova.

Ugovoreni su poslovi razvoja i proizvodnje više od 80 različitih komponenti eksterijera i to dijelova branika, pragove, blatobrane i zaštite podvozja, koji će se proizvoditi u ruskoj tvornici AD Plastik Togliatti, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Pritom, vozila marke Renault proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju i predstavljaju treću, moderniju generaciju vozila Logan i Sandero.

Početak serijske proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je osam godina. Kako su Sandero i Logan bili među dvadeset najprodavanijih vozila u Rusiji, od novih vozila očekuje se prodaja od više od 140 tisuća godišnje, stoji u objavi AD Plastika.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz