Hrvatski proizvođači na sajmu za metalurgiju i ljevarstvo u Düsseldorfu

U Düsseldorfu je od 25. do 29. lipnja ove godine održan svjetski priznati sajam za metalurgiju i ljevarstvo  „THE BRIGHT WORLD OF METALS“. Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore svoje proizvode su zajednički izložile hrvatske tvrtke: Lipovica d.o.o. Popovača, Ferropreis d.o.o. Čakovec i Ljevaonica Bujan d.o.o. Novi Marof.

U Düsseldorfu je od 25. do 29. lipnja ove godine održan svjetski priznati sajam za metalurgiju i ljevarstvo  „THE BRIGHT WORLD OF METALS“. Sajam se održava svake četiri godine a sastoji se od četiri sajamske priredbe: GIFA, NEWCAST, METEC i THERMOPROCESS.

Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore svoje proizvode su zajednički izložile hrvatske tvrtke: Lipovica d.o.o. Popovača, Ferropreis d.o.o. Čakovec i Ljevaonica Bujan d.o.o. Novi Marof. Ovogodišnji sajam metalurgije i ljevarstva okupio je više od 70.000 posjetitelja i 2.215 izlagača iz cijeloga svijeta.

Hrvatski štand na sajmu u Düsseldorfu obišao je i generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu Ivan Bulić koji se tom prigodom sastao s hrvatskim izlagačima i predstavnicima HGK s kojima je razgovarao o značaju tog sajma za plasman hrvatskih metalurških proizvoda kao i o mogućnostima poboljšanja izvoza tih proizvoda na njemačko tržište.

U razgovoru je istaknut značaj suradnje hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u kontekstu promicanja gospodarske diplomacije, Hrvatske gospodarske komore i izravnog kontakta s hrvatskim proizvođačima u svezi učinkovitijeg djelovanja i ostvarenja boljih gospodarskih rezultata na tržištu SR Njemačke.

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz