Surf'n'Fries otvorio restoran u Švedskoj, uskoro će i u Iranu

Hrvatska tvrtka brze prehrane Surf'n'Fries nastavlja širiti svoju franšiznu mrežu pomfrit barova, njihova najnovija akvizicija je Švedska, te je objavljeno kako je potpisan i prvi ugovor za restoran u Iranu, koji će biti otvoren do kraja 2016. godine.


Hrvatska tvrtka brze prehrane Surf'n'Fries nastavlja širiti svoju franšiznu mrežu pomfrit barova, a njihova najnovija akvizicija je Švedska, gdje je prošloga tjedna otvoren njihov lokal. Iz tvrtke, koju su osnovali i vode je Denis Polić i Andrija Čolak, objavili su kako je potpisan i prvi ugovor za restoran u Iranu, koji će biti otvoren do kraja 2016. godine.Surf'n'Fries za sada ima 50 lokala u 11 zemalja. Najviše u samoj Hrvatskoj, njih 33, a slijedi Norveška s tri, Slovenija, BiH, Austrija i Vijetnam s po dva, a s po jednim restoranom prisutni su u Mađarskoj, Njemačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Turskoj.

Da je riječ o uspješnom projektu, potvrđuje i nagrada koju im je dodijelila Svjetska udruga franšizera (IFA) kao najvećoj franšiznoj nadi. IFA je tom prilikom naglasila da su priznanje osvojili za upornost, kreativnost i poduzetnički duh koji su pokazali proteklih godina, odnosno od 2008., kad su osnovali franšizu i krenuli u posao.

Čolak ističe da su oni prvi brend u svijetu koji je predstavio tehnologiju pripreme krumpirića bez ulja, vrućim zrakom, što je i osnova njihova posla i uspjeha, a već su i prije nagrađivani za inovativnost po pitanju rješenja ambalaže u koju stavljaju krumpiriće, poznata i kao "on the go". Surf'n'Fries zapošljava oko 400-tinjak radnika, a u 2014. je ostvario rast poslovanja od 16,5 posto.

(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz