Uljanik: 22 ugovorena broda, posla do 2018. godine

Uljanik za naručitelja iz Turkmenistana gradi brod namijenjen prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora "Bagtyy ar".


Premijer Milanović u petak posjetio brodogradilište Uljanik te je obišao brod namijenjen prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora "Bagtyy ar", kojeg pulsko brodogradilište gradi za naručitelja iz Turkmenistana.
 
Riječ je o brodu za kompaniju "State Service of Maritime and River Transportation of Turkmenistan", za koji je ugovor za gradnju potpisan u kolovozu 2012., porinut je u travnju prošle godine, a uskoro će biti isporučen novom vlasniku.
 
Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda novinarima je potvrdio kako pulsko brodogradilište ima 22 broda u knjizi narudžbi te kako je situacija po pitanju ugovaranja brodova iznimno dobra. "Prije dvije godine, kada smo pokrenuli cijeli proces, nismo mogli ni sanjati da će situacija biti tako dobra jer imamo 22 ugovorena broda među kojima veliki broj ugovorenih kvalitetnih brodova", naglasio je Rossanda dodavši kako to jamči dobro poslovanje u budućnosti.
 
Ukupna vrijednost ugovorenih brodova premašuje milijardu eura, a s gradnjom tih brodova Uljanik ima osigurano poslovanje do 2018. godine.
 
(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz