Održano predstavljanje hrvatskih vina u Vilniusu

U Vilniusu je, u restoranu La Boheme, 11. lipnja 2019, u suorganizaciji Veleposlanstva RH u Vilniusu i Vinarije Testament, u vlasništvu tvrtke San d.o.o. iz Jadrtovca pored Šibenika, održano treće po redu predstavljanje hrvatskih vina za litavske uvoznike i distributere alkoholnih pića, te predstavnike hotela i restorana.

U Vilniusu je, u restoranu La Boheme, 11. lipnja 2019, u suorganizaciji Veleposlanstva RH u Vilniusu i Vinarije Testament (www.testament-winery.com), u vlasništvu tvrtke San d.o.o. iz Jadrtovca (pored Šibenika), održano treće po redu predstavljanje hrvatskih vina za litavske uvoznike i distributere alkoholnih pića, te predstavnike hotela i restorana.

Vina Vinarije Testament je predstavio član uprave tvrtke San d.o.o. Juraj Sladić (vina sorti Testament Babić 2016, Testament Pošip 2018, te Merga Victa Pošip 2018.), a goste je pozdravio veleposlanik RH u Vilniusu Krešimir Kedmenec.

S jedne strane, dok je Hrvatska u Litvi sve više popularna, posebno kao turističko odredište, s druge strane postoje veliki potencijali za promociju i izvoz hrvatskih vina u Litvu.

S tim ciljem je Veleposlanstvo RH u Litvi organiziralo do sada dva predstavljanja hrvatskih vina i to u studenom 2016. godine kada je organiziralo prvo predstavljanje hrvatskih vina u Vilniusu, tada u suradnji s tvrtkom Mediterra Natura d.o.o, te u siječnju 2017. godine, u suradnji s tvrtkom Agrolaguna d.d, prošireno sa sirevima i maslinovim uljem.

Vinarija Testament je također, kao prvi hrvatski proizvođač vina, izlagala na najvećem regionalnom sajmu vina i alkoholnih pića, Vyno dienas 2019 (Vinski dani 2019.), početkom svibnja 2019. godine u Vilniusu.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz