HGK: inovatori osvojili 43 nagrade i priznanja

Hrvatski inovatori u protekloj su godini nastupajući na četiri velike svjetske izložbe inovacija osvojili 43 nagrade i priznanja i tako ne samo da drže korak s ostatkom tržišta inovacija već i ostvaruju izvrsne rezultate.

 
Hrvatski inovatori u protekloj su godini nastupajući na četiri velike svjetske izložbe inovacija osvojili 43 nagrade i priznanja, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) ocjenjujući kako hrvatski inovatori ne samo da drže korak s ostatkom tržišta inovacija već i ostvaruju izvrsne rezultate.
 
 Hrvatski su se inovatori predstavili u Kuala Lumpuru, Moskvi, rumunjskom gradu Lasiju te u Pittsburghu. Sveukupno 33 hrvatske inovacije i nova proizvoda na tim su sajmovima ostvarili poslovni uspjeh te su nagrađeni s 43 nagrade i priznanja, od čega 17 zlatnih. Osim priznanja i nagrada, ostvareno je i niz poslovnih kontakata, navode iz HGK.
 
Podsjećaju da je Komora pokrenula projekt Inovacijske misije, koji hrvatskim inovativnim tvrtkama pruža mogućnost poslovnih B2B razgovora s potencijalnim investitorima na određenim međunarodnim tržištima. Tako su zahvaljujući Inovacijskoj misiji, a u sklopu sajma inovacija MTE u Maleziji, tvrtke Citus i Live Good iz Zagreba potpisale ugovor o suradnji s University of Malaya (UM) o isporuci prvih deset softverskih paketa. S tvrtkom Sizzle Sciencem dogovoreno je zajedničko otvaranje tvrtke u Maleziji koja bi plasirala hrvatski proizvod - aplikaciju BodyRecog na azijsko tržište, a s University of Malaya i različiti moduli financiranja za razvoj same aplikacije, kazao je Ivan Božac iz Sektora za industriju HGK.
 
(Hina)


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz