Kreće Adria Prime indeks slovenskih i hrvatskih dionica

Rekordan broj sudionika okupio se na 6. investicijskim danima slovenskog i hrvatskog tržišta kapitala. Ove godine sudjeluje osam hrvatskih kompanija, a "slovenske boje" brani sedam predstavnika. Sudjelovanje je prijavilo 28 investicijskih društava i banaka, koje predstavlja 63 analitičara i investitora iz Češke, Estonije, Hrvatske, Litve, Slovenije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i SAD-a.

Rekordan broj sudionika okupio se na 6. investicijskim danima slovenskog i hrvatskog tržišta kapitala, a na skupu su stranim investitorima predstavljene najvažnije značajke dvaju tržišta.

Skup organiziraju Ljubljanska i Zagrebačka burza, a koncipiran je kao mjesto susreta slovenskih, hrvatskih i međunarodnih investitora te eminentnih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze, s ciljem da se omogući neposredan kontakt kompanija i investitora.

Ove godine sudjeluje osam hrvatskih kompanija: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic, Hrvatski telekom, Ina, Podravka, Valamar Riviera i Zagrebačka burza. "Slovenske boje" brani sedam predstavnika - Krka, Luka Koper, NLB, Petrol, Pozavarovalnica Sava, Telekom Slovenije i Triglav Grupa.

Sudjelovanje je prijavilo 28 investicijskih društava i banaka, koje predstavlja 63 analitičara i investitora iz Češke, Estonije, Hrvatske, Litve, Slovenije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i SAD-a.

Investitori su se prijavili za rekordnih 338 sastanaka, a kompanije će održati 255 sastanaka. Kako je istaknula predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić, cilj je skupa promovirati vrhunske kompanije s oba tržišta. U sklopu toga najavila je kako će 19. lipnja započeti izračunavanje Adria Prime indeksa koji će se sastojati od pet kompanija iz Prime tržišta Zagrebačke burze te devet sastavnica slovenskog indeksa SBI TOP. Sa slovenske strane neće biti uključeni Mercator i Intereuropa.

(Poslovni dnevnik)

 



Pisane vijesti