Održana prezentacija "Osvrt na Sporazum o slobodnoj trgovini EU-Koreja"

Udruga Hrvatski izvoznici u suradnji sa Sektorom za trgovinsku i investicijsku politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizirala je 13. svibnja 2019. godine prezentaciju na temu: Osvrt na Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Koreje. Prema podacima robne razmjene DZS, Republika Hrvatska na tržištu Republike Koreje ostvarila je zavidan rast izvoza u 2018. godini, što donosi zaključak da je to daleko tržište sve interesantnije za hrvatske izvoznike.

Udruga Hrvatski izvoznici u suradnji sa Sektorom za trgovinsku i investicijsku politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizirala je 13. svibnja 2019. godine prezentaciju na temu: Osvrt na Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Koreje.

Gđa. Tatjana Vinković, iz Sektora za trgovinsku i investicijsku politiku, MVEP, prezentirala je detaljne odrednice Sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i Republike Koreje sa osvrtom na Hrvatsku, a koji se primjenjuje od 01. srpnja 2011. godine.

U nastavku g. Darko Janković, savjetnik Uprave u tvrtki Zlatan otok d.o.o, član udruge Hrvatski izvoznici, prezentirao je sudionicima poslovni put i uspjeh tvrtke na tom dalekom tržištu.

Prema podacima robne razmjene DZS, Republika Hrvatska na tržištu Republike Koreje ostvarila je zavidan rast izvoza u 2018. godini, što donosi zaključak da je to daleko tržište sve interesantnije za hrvatske izvoznike.

(Hrvatski izvoznici/MVEP)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz