Zagrebačka i Ljubljanska burza predstavile svoje izdavatelje u New Yorku

Zagrebačka i Ljubljanska burza predstavile su svoja tržišta i izdavatelje u New Yorku, na drugoj najvećoj svjetskoj burzi NASDAQ-u, u suradnji s investicijskom kućom Auerbach Grayson i uz izuzetno dobar odaziv američkih ulagatelja. Uz uprave obiju burzi, ulagateljima su se predstavile hrvatske kompanije AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Podravka i Valamar Riviera te slovenske kompanije Krka, Petrol i Triglav Grupa.

Zagrebačka i Ljubljanska burza predstavile su u ponedjeljak svoja tržišta i izdavatelje u New Yorku, na drugoj najvećoj svjetskoj burzi NASDAQ-u, u suradnji s investicijskom kućom Auerbach Grayson i uz izuzetno dobar odaziv američkih ulagatelja, priopćila je u utorak Zagrebačka burza.

Iako su i Zagrebačka i Ljubljanska burza više puta predstavile svoja tržišta i izdavatelje na lokalnim i regionalnim investicijskim konferencijama i u drugim prigodama, to je prvi put da je takav događaj organiziran izvan Europe, kaže se u priopćenju. Uz uprave obiju burzi, ulagateljima su se predstavile hrvatske kompanije AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Podravka i Valamar Riviera te slovenske kompanije Krka, Petrol i Triglav Grupa.

Hrvatsko investicijsko društvo Intercapital predstavilo je hrvatsko i slovensko tržište te njegov potencijal, a kompanije su održale više od 60 individualnih sastanaka s američkim ulagateljima.

"Prvi put u povijesti Zagrebačke burze organiziramo predstavljanje naših najistaknutijih izdavatelja, koji su dobrovoljno prihvatili najviše standarde korporativnog upravljanja i izvještavanja, američkim ulagateljima. Vrlo smo zadovoljni interesom te se nadamo da će upoznavanje američkih ulagatelja s našim kompanijama i potencijalom regionalnog tržišta rezultirati njihovim interesom za investiranje u hrvatske i slovenske kompanije", izjavila je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen pozdravio je inicijativu Zagrebačke burze te se nada da će prezentacija u New Yorku pomoći privući nove investitore.

Zagrebačka i Ljubljanska burza ujedno su najavile šeste investicijske dane Zagrebačke i Ljubljanske burze, koji su na programu u svibnju u Zagrebu kao i nastavak individualnih i zajedničkih aktivnosti kako bi povećale interes za svoja tržišta kapitala i ojačala povjerenje domaćih i stranih ulagatelja.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike