Hrvatske tvrtke sudjelovale na Plavom bootcampu u Marseilleu u sklopu EU projekta 4helix+

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, partner u INTERREG MED projektu 4helix+, organizirala je odlazak dviju hrvatskih tvrtki iz područja kulturno-kreativnih djelatnosti na događaje Plavi bootcamp u organizaciji Trgovačke komore iz Marseillea. Predstavnice dviju tvrtki, 4 film (Zagreb) i Media oglasa (Zadar)aktivno su sudjelovale na dvodnevnom Plavom bootcampu 11. i 12. ožujka u Marseilleu.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, partner u INTERREG MED projektu 4helix+, organizirala je odlazak dviju hrvatskih tvrtki iz područja kulturno-kreativnih djelatnosti na događaje Plavi bootcamp u organizaciji Trgovačke komore iz Marseillea. Predstavnice dviju tvrtki – Anita Juka iz tvrtke 4 film (Zagreb) i Vedrana Čude iz Media oglasa (Zadar), zajedno s Vesnom Vertovšek, stručnjakinjom plavog rasta zaposlenom na projektu, aktivno su sudjelovale na dvodnevnom Plavom bootcampu 11. i 12. ožujka u Marseilleu.

Predstavnice hrvatskih tvrtki na ovom su se događaju predstavile kao potencijalni Pružatelji znanja te u sklopu projekta ponudile svoje usluge i stručnost francuskim mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MMSP) plavoga gospodarstva. Bootcamp u Marseilleu inače se usredotočio na tri specifična sektora plavog rasta: brodogradnju i održavanje plovila, brodski prijevoz te obalni i nautički turizam.

Prema riječima Anite Juke, predstavnice multimedijskoga producentskog poduzeća 4 film, izuzetno je važan bio izravni kontakt s potencijalnim francuskim klijentima, a nakon prezentacije održali su sedam sastanaka i razgovora te će odlazak u Marseille uroditi daljnjom plodonosnom poslovnom suradnjom.

Vesna Vertovšek, vanjska stručnjakinja na projektu 4helix+ (članica Lokalnoga inovacijskog odbora), naglasila je kako su događanja u Marseilleu dokazala značaj mediteranskog projekta 4helix+ te njegov doprinos međunarodnom povezivanju i zbližavanju hrvatskih i francuskih tvrtki iz dinamičnog sektora tzv. plavoga gospodarstva.

Projekt 4helix+, ukupne financijske vrijednosti 2,2 milijuna eura sufinancirane iz EU programa INTERREG Mediteran, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar provodi od veljače 2018. u partnerstvu s još devet institucija iz ukupno sedam zemalja europskog dijela Mediterana. Fokus je projekta na poticanju kreativnih inovacija u sektoru plavoga gospodarstva.

HGK - Županijska komora Zadar početkom veljače objavila je spomenuti Poziv na svojim službenim web-stranicama. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MMSP) iz Zadarske županije, koji djeluju u području plavoga gospodarstva (ribarstvo, akvakultura, obalni i pomorski turizam, brodogradnja, plava biotehnologija itd.) da se prijave na natječaj za dodjelu inovacijskih vaučera u iznosu do 10.000 eura po vaučeru, kako bi istražili poslovne prilike ili riješili inovacije malih razmjera u svome poslovanju, i to uz stručnu podršku kulturno-kreativnih industrija (Pružatelji znanja). Natječaj je otvoren do 31. travnja, a sve informacije mogu se pronaći na službenoj web-stranici Županijske komore Zadar: https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-zadar/otvoren-poziv-na-prijavu-za-inovacijske-vaucere-u-sklopu-interreg-med-projekta-4helix

(HGK)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz