Jedinstveni proizvod iz Bjelovara, cijeli svijet zainteresiran za taj proizvod

Tvrtka Ferrodus d.o.o. postoji od 2013. godine i proizvodi fitness opremu koju izvozi u brojne države svijeta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Nizozemske, Italije, Mađarske, Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Francuske...

Imamo već preko dvadeset upita, a upravo su nas posjetili partneri iz Mađarske. Cijeli svijet je zainteresiran za naš proizvod, naveo je Vedran Presečki iz tvrtke Ferrodus d.o.o., kreator bezmotorne trake za trčanje s ferrofluid kočnicom.

Njegova tvrtka postoji od 2013. godine i proizvodi fitness opremu koju izvozi u brojne države svijeta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Nizozemske, Italije, Mađarske, Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Francuske….

Fitness industrija nastavlja pojačano rasti. Naša “Predator Hunt” traka za trčanje je prva u svijetu koja koristi tehnologiju ferrofluida i po tome je jedinstvena. Trčanje po njoj je prirodno, kao da se trči po nasipu. Postojeće trake nemaju taj prirodan otpor i ne omogućuju mijenjanje intenziteta trčanja poput naše trake, opisao je Presečki za Poslovni dnevnik posebnosti svog proizvoda.

Nakon što je primijenio spomenutu tehnologiju na traku za trčanje, Presečki ju planira proširiti i na proizvode kao što su bicikli, roveri i slično.

Podsjetimo, Presečki je pobijedio na prošlogodišnjem natječaju grada Bjelovara, osvojivši 100.000 kuna. Ove se godine natječaj ponovno otvara za startupove koji će inovacije proizvoditi na području spomenutog grada.

Presečki je za Poslovni.hr naveo kako mu je nagrada jako pomogla u razvijanju proizvoda, pogotovo u ubrzanju razvijanja prototipa, što je od presudne važnosti za prestizanje mogućih konkurenata koji su došli na identičnu ideju.

Mi smo se ubrzali i dobili sigurno jednu godinu prednosti zbog nagrade, jer smo mala firma, izjavio je. No Presečki je istaknuo kako mu je nagrada značila i više od novca jer je značila priznanje te je donijela veliki entuzijazam za njegov tim.

Tvrtka koja izvozi 90 posto svojih proizvoda trenutno ima tri zaposlena, a trebati će ih puno više kada se pokrene proizvodnja trake. Imamo plan zapošljavanja kada proizvod dođe na tržište. Morati ćemo bitno reorganizirati posao, naveo je Presečki za kojeg, unatoč poslovnom iskustvu, pravi posao tek slijedi.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz