Split nastavlja dobre turističke rezultate

Split nastavlja ostvarivati izvrsne turističke rezultate - tijekom prošle godine posjetilo ga je više od 860.000 gostiju, koji su ostvarili više od 2,5 milijuna noćenja, što je 18 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja u odnosu prema 2017. godini.

Split nastavlja ostvarivati izvrsne turističke rezultate - tijekom prošle godine posjetilo ga je više od 860.000 gostiju, koji su ostvarili više od 2,5 milijuna noćenja, što je 18 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja u odnosu prema 2017. godini, objavila je u srijedu Turistička zajednica Grada Splita.

Kako se navodi u priopćenju, prošle je godine ostvareno 863.692 turistička dolaska i 2.540.217 noćenja, a najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske i Poljske te domaći gosti.

Ističu izvrsne turističke rezultate i tijekom Zimskog akvarela - u prosincu je ostvareno 14.195 dolazaka i 33.416 noćenja, što je 17 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja u odnosu prema prosincu 2017.

Iz Turističke zajednice posebno ističu da je Split na visokome trećem mjestu među 20 gradova u svijetu u kojima su se korisnici platforme Booking.com najbolje osjećali, a svojim su domaćinima dodijelili nagradu za turističku uslugu "Guest Review Award 2018".

Internetski rezervacijski sustav Booking.com objavio je jučer da je dodijelio nagrade "Guest Rewiev Award 2018" za gotovo 760 tisuća objekata u 219 zemalja i područja, pri čemu se Hrvatska našla na šestome mjestu s nešto više od 34 tisuće nagrađenih objekata, a među 20 najnagrađivanijih gradova drugu su godinu zaredom tri hrvatska grada - Split je na trećemu mjestu, odmah iza Rima i Sankt Peterburga, Zadar je na 16., a Dubrovnik na 20. mjestu.

Iz Turističke zajednice Grada Splita najavljuju da će i ove godine nastaviti "City break program", a cilj im je turistima pružiti dobrodošlicu i dodatno ih motivirati za dolazak i izvan ljetnih mjeseci. Taj program uključuje besplatno razgledavanje gradske jezgre, karte za predstave u subotu (splitski HNK) i besplatnu karticu SplitCard s mnogim pogodnostima.

(Hina)

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz