Hrvatska turistička ponuda se predstavlja na sajmovima u Singapuru, Montrealu i Las Vegasu

Hrvatska turistička ponuda ovaj se tjedan predstavlja na nekoliko sajmova - u Singapuru (17. do 19. listopada), Montrealu (19. do 21. listopada) i Las Vegasu (16. do 18. listopada).

Hrvatska turistička ponuda ovih se dana odnosno ovaj  tjedan predstavlja na nekoliko sajmova - u Singapuru, Montrealu i Las Vegasu, izvijestili su u petak iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

HTZ tako predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 11. sajmu ITB Asia 2018., koji se održava u Singapuru od 17. do 19. listopada.

Taj je sajam ove godine privukao rekordan broj izlagača, a središnja tema trodnevnog sajma je "Reinterpretacija putovanja".

Uz HTZ, na sajmu sudjeluju i Turistička zajednica grada Zagreba te predstavnici turističkih agencija Swanky Travel te Atlantis Travel.

U priopćenju se prenosi izjava voditeljice HTZ-ovog štanda Franke Gulin koja ističe kako su već prvoga dana poslovnih sastanaka najveće zanimanje za Hrvatsku pokazali predstavnici turističkih agencija, institucija i kreativnih agencija specijaliziranih za izlazni turizam iz Indije, Šri Lanke, Indonezije te Bliskog istoka.

Predstavništvo HTZ-a u New Yorku, koje pokriva i tržište Kanade, zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba predstavlja hrvatsku turističku ponuda na sajmu International Tourism & Travel Show, koji se održava u Montrealu od 19. do 21. listopada.

Riječ je o jednom od najposjećenijih turističkih sajmova u Kanadi kojeg će samo ove godine posjetiti oko 35.000 posjetitelja koji će imati priliku razgledati ponudu 400 izlagača iz 100 zemalja svijeta te sudjelovati na 300 predavanja o novostima u destinacijama i programima organizatora putovanja.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin naglašava kako se kanadski ljubitelji putovanja nalaze među top 10 turističkih potrošača u svijetu.

HTZ je također organizirao i nastup na specijaliziranijom kongresnom sajmu IMEX America, koji se održavao od 16. do 18. listopada u Las Vegasu.

Na sajmu je svoju ponudu predstavljalo više od 3.500 izlagača iz 150 zemalja svijeta, a uz HTZ svoju su ponudu predstavile i turističke zajednice Dubrovnika i Zagreba te Elite Travel i Katarina Line, kaže se u priopćenju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz