Hrvatske tvrtke na sajmu BAU

Na vodećem svjetskom stručnom sajmu za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, koji se održava od 14. do 19. siječnja 2019. godine u Münchenu, nastupit će 19 hrvatskih tvrtki. Uz HGK, na čijem će štandu izlagati osam tvrtki, u Münchenu još izlažu Domprojekt, Exportdrvo, Fom, Gorica staklo, Kolnoa vrata, Monolitinvest, Pana, Pro, S.B.S. i Spačva.

Na vodećem svjetskom stručnom sajmu za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, koji se održava od 14. do 19. siječnja 2019. godine u Münchenu, nastupit će 19 hrvatskih tvrtki.

Uz Hrvatsku gospodarsku komoru, na čijem će štandu izlagati osam tvrtki, u Münchenu još izlažu Domprojekt, Exportdrvo, Fom, Gorica staklo, Kolnoa vrata, Monolitinvest, Pana, Pro, S.B.S. i Spačva.

Na nedavno održanoj prezentaciji sajma koju je organizirala zagrebačka tvrtka Belimpex, a koja zastupa minhenski sajam (Messe München) u Hrvatskoj, istaknuto je kako će, prema očekivanjima, BAU 2019.  biti veći nego ikad prije. Jer, naglašeno je na prezentaciji, sajam će ugostiti oko 2200 izlagača iz čak 45 zemalja.

"Kako je riječ o bienalnom sajmu, podaci otkrivaju kako je 2017. BAU posjetilo 1577 posjetitelja iz Hrvatske, a 2015. godine njih 1215. Dakle, rast iznosi 29,8 posto što dovoljno govori o tome koliko je zanimljiv posjetiteljima i izlagačima iz Hrvatske. Također, 2015. u Münchenu je izlagalo 11 tvrtki iz Hrvatske, a 2017. godine njih 18", istaknuo je Tonči Belan, direktor tvrtke Belimpex.

(Privredni vjesnik)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz