EU projektom jačaju tržišnu poziciju

Tvrtka Salvus d.o.o. zapošljava 120 ljudi, a s EU projektom jača poziciju za unapređenje proizvodnje. Danas tvrtka ima urede u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Tirani i Prištini.

U Pustodolu kod Donje Stubice gradi se 50 milijuna kuna vrijedno novo sjedište tvrtke Salvus d.o.o., distributera medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i lijekova na području RH i susjednih zemalja.

Salvus je nastao prije 20 godina kad je Teodor Švaljek  otvorio male ljekarne u Mariji Bistrici i Donjoj Stubici. Danas tvrtka ima urede u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Tirani i Prištini. Prihodi Salvusa svake godine znatno rastu - nakon 77 milijuna kuna u 2014. i  91 milijuna u 2015., u 2016. su dostigli 105 milijuna kuna, ali tu nisu stali.

"Lani smo ostvarili prihod od 125 milijuna kuna, čime je zadržan lijepi trend rasta i novog zapošljavanja. Na razini naše grupe ukupno zapošljavamo oko 120 ljudi raznih profila, i to uglavnom visokog obrazovanja", rekao nam je Teodor Švaljek, vlasnik tvrtke.  Njegov je tim prerastao prostore u kojima su godinama djelovali, pa se javila i ideja da se s projektom pod nazivom Salvus - Zdrava rješenja za rast i razvoj konkurentnosti krajem 2016. prijave na natječaj EU fondova pod nazivom Kompetentnost i razvoj Ministarstvo malog i srednjeg poduzetništva.

"Naš EU projekt obuhvaća građevinski segment, proizvodni segment, marketinški segment i financijski segment. Tim projektom jačamo tržišnu poziciju, stvaramo osnovu za unapređenje učinkovitosti poslovanja i proizvodnju novih proizvoda. A time naravno stvaramo i preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta", dodaje Švaljek.

S obzirom na to da je sjedište Salvusa u Donjoj Stubici, još prije 10-tak godina odabrana je lokacija u Pustodolu, koju su dugo vremena pripremali i okrupnjavali.  Dosad se Salvus radi proširenja poslovanja već triput selio u veće unajmljene prostore, tako da tek sada, nakon 15 godina poslovanja, grade vlastiti prostor površine 4.444 četvornih metara, sa skladišnim, uredskim i proizvodnim prostorom.

Švaljek ističe kako je suradnja s Gradom Donja Stubica od početka stvaranja tvrtke Salvus bila vrlo dobra, što dokazuje lokacija ovog objekta. Uz upravnu zgradu, Salvus u svom sastavu u Hrvatskoj ima i sedam specijaliziranih trgovina medicinskih proizvoda koje su smještene u Zaboku, Zagrebu, Ivanić Gradu, Daruvaru, Požegi, Opatiji i Splitu.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Strana tržišta i prilike