Kinesko izaslanstvo predstavilo usluge koje može pružiti hrvatskim tvrtkama pri njihovu ulasku na kinesko tržište

Potpredsjednik HGK Ivan Barbarić primio je izaslanstvo Hongqiao Business Districta, uz čiju pomoć hrvatske tvrtke potrebne dozvole za poslovanje u Kini mogu dobiti u roku od tri dana, a dodatne procedure povezane s registracijom poreznih obaveza riješiti u roku od pet dana.

Hrvatsku gospodarsku komoru 10. svibnja posjetilo je kinesko izaslanstvo Hongqiao Business Districta, predvođeno direktorom Minom.

U HGK ih je primio potpredsjednik za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić, a sastanku su prisustvovale i tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu China International Import Expo, koji će se početkom studenoga održati u Šangaju, u Kini upravo u Hongqiao Business Districtu.

Predstavnici Hongqiao Business Districta tijekom sastanka predstavili su poslovni kompleks koji zastupaju, te mogućnosti i usluge koje mogu pružiti hrvatskim tvrtkama pri njihovu ulasku na kinesko tržište.

Uz pomoć kolega iz Hongqiao Business Districta, strane tvrtke potrebne poslovne dozvole za poslovanje u Kini mogu dobiti u roku od tri dana, a dodatne procedure povezane s registracijom poreznih obaveza u roku od pet dana.

Također, kineski su predstavnici ukratko predstavili i nadolazeći sajam China International Import Expo, koji će se od 5. do 10. studenoga održati u National Exhibition and Convention centru unutar Hongqiao Business Districta.

China International Import Expo prvi je i najveći uvozni sajam, dakle, u prvome redu namijenjen uvozu stranih proizvoda u Kinu. Sajam je predsjednik Xi Jinping zamislio kao poveznicu još bolje suradnje unutar inicijative Pojas i put. Prema informacijama kineskih predstavnika, na sajmu se očekuje 150.000 profesionalnih posjetitelja.

(HGK)

Najave | Posjeti i trgovinske misije