Na 33. Promohotelu više od 200 izlagača

Ovogodišnji 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvoren je u porečkom sportskoj dvorani Žatika, a okupio je više od 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Belgije i Mađarske.

Ovogodišnji 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvoren je u srijedu poslijepodne u porečkom sportskoj dvorani Žatika, a okupio je više od 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Belgije i Mađarske.

Otvarajući sajam istarski župan Valter Flego je istaknuo kako je ta manifestacija dobar uvod u pripremi ove i iduće turističke sezone.

"Opredijelili smo se za održivi rast i kvalitetu na višoj razini pa smo si stoga i zadali za ovu godinu zadatak da želimo postići do 2 posto više gostiju, ali i povećati potrošnju. Prije pet godina gosti u Istri trošili su dnevno u prosjeku 64 eura, danas je to, prema istraživanjima, oko 75 eura, a siguran sam da možemo ispuniti ambiciozan plan master plana Istre da do 2025. svaki gost troši 100 eura dnevno", rekao je Flego.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je kako je Promohotel za Poreč puno više od sajma jer je to "mjesto dragocjenih poslovnih susreta i specijalizirani sajam koji već dugi niz godina u Poreč dovodi vrhunske proizvođače, izlagače, svu potrebnu opremu i najnovije trendove u turizmu".

Promohotel se održava od 21. do 24. veljače, a tijekom sajma će se održati i niz popratnih događanja, pa će na stručnim predavanjima biti riječi primjerice o edukaciji vlasnika i menadžera u obiteljskom smještaju, o uređenju poslovnih prostora s ciljem podizanja kvalitete, o važnosti domaćina za turizam, itd.

(Hina)



Vijesti iz medija | Sajmovi