Popularne vukovarske čizme ‘zenge’ žele i u SAD-u i u Australiji

Nakon prošlogodišnje Kolone sjećanja, kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hodala u popularnim žutim čizmicama kakve su u vrijeme agresije na Vukovar nosili vukovarski branitelji, tvrtka Borovo odlučila je nakon velikog interesa kupaca napraviti još jednu seriju ovih popularnih žutih čizama.

Nakon prošlogodišnje Kolone sjećanja, kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hodala u popularnim žutim čizmicama poznatijim kao ‘zenge’, kakve su u vrijeme agresije na Vukovar nosili vukovarski branitelji, tvrtka Borovo odlučila je nakon velikog interesa kupaca napraviti još jednu seriju ovih popularnih žutih čizama.

Poslije toga, kao i medijskih napisa koji su uslijedili, došlo je do velikog interesa kupaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore, koji su se interesirali za te čizme.

Imali smo i upite iz Njemačke, Australije, Kanade, SAD. Zbog toga odlučili smo napraviti prostora u proizvodnji i napraviti još jednu limitiranu seriju. Ovaj put, uz muške brojeve, izradili smo i nešto ženskih brojeva, što je naišlo na odličan prijam kod kupaca, rekla je Marija Rušnov, stručna suradnica u marketingu Borova.

Ova serija žutih čizama identična je prijeratnima, a izrađene su od hidrofobirane kože. Posebne su po tome što tijekom izrade prođu kroz ruke 60-ak radnika. Jače otisnut žig vukovarskog tornja je ono po čemu se nova serija razlikuje od nekadašnjih žutih čizama.

Planiramo svakako i u budućnosti nastaviti s proizvodnjom žutih čizama. U stalnom smo kontaktu s kupcima pa ćemo raditi i na njihovom dodatnom poboljšavanju i da budu što udobnije i kvalitetnije, istaknula je Rušnov.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz