Svake su godine širili i asortiman proizvoda tako da nude i proizvode poput namaza od koštica, bučinog brašna, kukuruznog, heljdinog i pirovog brašna, ali najprodavanije je i dalje bučino ulje. Dio proizvodnje imaju ugovoreno i s kooperantima koji imaju njihovu podršku u proizvodnji tijekom cijele godine. "Sve je to rezultiralo kvalitetom našeg bučinog ulja koje je posljednje četiri godine svrstano među prva tri u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponosni smo vlasnici dvije zlatne, tri srebrne i dvije brončane medalje s izložba bučinog ulja. Ta su priznanja kvalitete značajno utjecala na potražnju i prodaju našeg ulja, te ga svake godine na hrvatsko tržište stavimo između tri i četiri tisuće litara", kaže Sinković.
Sinković otkriva kako su u tijeku pregovori za ulazak na inozemno tržište, točnije Nizozemskom, Belgijom i Njemačkom.
"Bit će to značajan iskorak u našoj proizvodnji koji će morati uključiti i povećanje kooperanata kako bi zadržali takvo tržište", kaže Sinković. Uz buče OPG Sinković sadi i povrće - papriku, krastavce, ciklu, patlidžane i rajčice, a surađuje i s Podravkom koja od njih otkupljuje krastavce. ˝Povrće nam zauzima cca hektar površine, a sav višak koji imamo preradimo u zimnicu i tako plasiramo na tržište. Kao dobra pretkultura bučama pokazala nam se heljda, pir i kukuruz, pa ćemo u prodaji imati tijekom čitave godine i brašna od tih žitarice. Bude li potražnja za brašnom i povrćem rasla povećavat ćemo proizvodnju, a time i zapošljavati nove ljude u proizvodnji", poručuje Sinković.
(Poslovni dnevnik)