Pliva: Najbolji izvoz dosad

Pliva će ove godine ostvariti najbolje izvozne rezultate do sada, s više od milijardu kuna. Više od 90 posto volumena izvoza ide u Rusiju i SAD.

Pliva će ove godine ostvariti najbolje izvozne rezultate do sada, s više od milijardu kuna, a i drugi pokazatelji su dobri, izjavio je predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan.

Na godišnjem susretu s novinarima Furjan je izvijestio kako je izvoz u odnosu na prošlu godinu porastao za oko 30 postu. Više od 90 posto volumena izvoza ide u Rusiju i SAD. Preko Tevine mreže, što je velika pogodnost, Pliva izvozi u 80 zemalja, dodao je.

Podsjetio je da Pliva ovu godinu završava s 250 zaposlenih više. Dodao je da Pliva trenutno ima 2.400 zaposlenih uz još 300 vanjskih suradnika.

Direktor Plivinih operacija Zoran Bunčić iznio je da je ova godina za Plivu rekordna i s proizvodnjom 6,5 milijardi tableta.

"U prosincu Teva je na tržište SAD-a plasirala generički lijek za liječenje impotencije od čega imamo velika očekivanja, jer na tom tržištu za to postoji velika potreba, a Pliva je glavna lokacija u sustavu Teve za tu isporuku. Tjedna prodaja toga lijeka kreće se nekoliko desetaka milijuna dolara samo u SAD-u", kazao je Bunčić.

Furjan je dodao da bi u takvoj situaciji jako koristio trgovinski sporazum između EU-a i SAD-a.

Ocijenio je da je velika prilika za Hrvatsku i Plivu što u proizvodnji mogu ponuditi veću produktivnost, kvalitetu i efikasnost nego zemlje na istoku te da bi bilo dobro da država smanji porezna opterećenja koja su veća nego u drugim istočnoeuropskim zemljama.

I on i glavna financijska direktorica Nikolina Dizdar Čehulić istaknuli  su da je Pliva i ove godine u proizvodnju i opremu investirala između 120 i 150 milijuna kuna, što je omogućeno prije svega velikim porastom izvoza.

(Hina)



Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz