Vrhunska Badelova Korlat Supreme linija niže međunarodne uspjehe

Na 13. međunarodnom ocjenjivanju vina Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme Badelov je Korlat Supreme Cabernet Sauvignon s 87,71 bodova ovjenčan zlatnom medaljom te najbolje ocijenjen od svih hrvatskih vina.

Prestižna je vinska manifestacija, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme, specijalizirana upravo za sorte merlot i cabernet sauvignon, a održava se u gradu Bergamu u talijanskoj pokrajini Lombardiji. 

Na još jednom prestižnom međunarodnom ocjenjivanju, MUNDUS VINI Summer tasting 2017 u njemačkom Neustadtu, Korlat Supreme Merlot također je nagrađen zlatom. Žiri se sastojao od 164 člana iz čak 41 zemlje, a njihove je stroge kriterije Korlat Supreme Merlot vino zadovoljilo. 

Korlat Supreme Cabernet Sauvignon te Korlat Supreme Merlot dio su Badelove linije Korlat Supreme kojeg čine premium vina koja se dobivaju s najboljih, pažljivo odabranih položaja unutar vinograda Korlat. 

Posebnost položaja Korlat gdje nastaju neka od najboljih hrvatskih vina brendova Korlat i Korlat Supreme osim samog načina proizvodnje leži i u terroiru.

Vinograd nastao u ekstremnim uvjetima ima najvišu točku na tristotinjak metara nadmorske visine i cijeli je okrenut prema moru, a u zaleđu se izdižu zadivljujući vrhovi Velebita.

Riječ je o pionirskom pothvatu u Hrvatskoj jer je u kršu posebnim agrotehničkim mjerama i posebnim strojevima samljeven kamen, te tako stvorena idealna kombinacija zemlje i kamena za uzgoj svjetski cijenjenih sorti cabernet sauvignon, syrah i merlot. 

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika