Prezentacija hrvatske pametne klupe - Steora u Veleposlanstvu RH u Londonu

Prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu je dio zajedničkog pilot projekta MVEP i tvrtke Include u okviru gospodarske diplomacije, pod nazivom - 'Pametna klupa na turneji'. Projekt bi se uskoro trebao realizirati u još nekoliko odabranih hrvatskih veleposlanstava i konzulata u Europi.

U Veleposlanstvu Republika Hrvatske u Londonu, 11. listopada 2017. godine održana je prezentacija hrvatske pametne klupe – Steora – mladog inovatora Ivana Mrvoša, ujedno i izvršnog direktora najveće hrvatske, ali i jedne od vodećih IoT tvrtki za proizvodnju pametnih klupa u Europi - Include - sa sjedištem u Solinu.
 
Prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu je dio zajedničkog pilot projekta MVEP i tvrtke Include u okviru gospodarske diplomacije, pod nazivom - 'Pametna klupa na turneji'. Projekt bi se uskoro trebao realizirati u još nekoliko odabranih hrvatskih veleposlanstava i konzulata u Europi, a prezentacija u Veleposlanstvu RH u Londonu je u tom smislu bila prva u nizu.
 
Predstavljanje je otvorio veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz koji se kratko obratio predstavnicima britanskih medija, Diplomatskog zbora, Ministarstva poduzetništva, energetike i industrijske strategije UK, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Digital Greenwicha te britansko-hrvatske poslovne zajednice u Londonu. Inovator i izvršni direktor Include Ivan Mrvoš, održao je uspješnu prezentaciju o načinu funkcioniranju ove moderno dizajnirane klupe nove generacije, njenim glavnim odlikama i prednostima napajanja zelenom solarnom energijom te prikupljanja podataka, kao i dosadašnjim uspjesima, ali i budućim ambicioznim poslovnim planovima tvrtke na britanskom i međunarodnom tržištu.
 
Steora je bila izložena u prostorijama Veleposlanstva u tjednu od 9.-13. listopada 2017, tijekom kojeg je bilo upriličeno i nekoliko veoma uspješnih poslovnih sastanaka s potencijalnim partnerima koje je vodila Andrijana Brkulj Ijačić, prodajna predstavnica Include za britansko tržište.
 
Prezentacija ovog inovativnog hrvatskog proizvoda pokazala se kao uspješan primjer veoma učinkovite i sinergijske suradnje između MVEP RH, odnosno hrvatske gospodarske diplomacije i hrvatskih tvrtki u cilju promocije hrvatskog gospodarstva na međunarodnom tržištu, a time posebno mladih hrvatskih poduzetnika i tvrtki koje nude inovativna rješenja tražeći svoje mjesto u 'pametnim gradovima' budućnosti širom svijeta.

 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz