Četiri hrvatske vile za odmor dobile nagrade za najbolje u Europi

Četiri vile iz Hrvatske koje pružaju turistički smještaj osvojile su europske nagrade za najbolje kuće za odmor "Best European Holday Home". Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik s nagradama u četiri od ukupno osam kategorija.

Četiri vile iz Hrvatske koje pružaju turistički smještaj osvojile su europske nagrade za najbolje kuće za odmor "Best European Holday Home", koje treću godinu za redom dodjeljuje Europsko udruženje obiteljskog smještaja (EHHA), čija je članica Zajednica obiteljskog turizma pri HGK postala ove godine.
 
Nagrade su dobili Vila Vista Zamask u Istri (u kategoriji najoriginalnija kuća), Vila Sreser s Pelješca (za najbolju kući na obali), Vila Falcon Rook iz Konavala (za najbolju obiteljsku kuću) te Vila Vadediji kraj Žminja (za najbolju wellness kuću), priopćeno je u petak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).
 
Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik s nagradama u četiri od ukupno osam kategorija, ističu iz HGK, uz napomenu da je proglašenje i dodjela nagrada najboljim kućama za odmor u obiteljskom vlasništvu održana u četvrtak navečer u Bruxellessu.
 
Zajednica obiteljskog smještaja pri HGK članicom EHHA-e postala je u ožujku ove godine, kada su iz EHHA-e istaknuli i da je model organizacije obiteljskog smještaja u hrvatskom turizmu primjer dobre prakse, koji može poslužiti i kao određeni putokaz u zakonskoj regulaciji te rastuće ponude u Europi.
 
Obiteljski smještaj u hrvatskom turizmu ima više od 50 posto udjela kad je riječ o turističkim krevetima, odnosno više od 500.000 u više od 90.000 kućanstava koji se time registrirano bave. Većina ih je u kategoriji tri zvjezdice, a priprema se rekategorizacija koja bi dodatno povećala kvalitetu tog smještaja.
 
EHHA je osnovana 2013. godine, a prema podacima tog udruženja, u zadnje dvije godine oko 45 milijuna Europljana je tijekom putovanja koristilo smještaj u domaćinstvima po Europi, gdje se nudi više od 20 milijuna kreveta i od čega se ostvaruje godišnji promet od oko 80 milijardi eura.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz