Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

 Lipanj 2021. 


Mobile World Congres“, 28. lipnja - 01. srpnja 2021. godine, Barcelona, Španjolska
Održavanje vodeće svjetske izložbe za mobilnu industriju „Mobile World Congres“ (MWC) predviđeno za razdoblje od 01. do 04. ožujka 2021. godine je otkazano radi pandemije koronavirusa (https://www.mwcbarcelona.com/).
Novi termin održavanja sajma je od 28. lipnja do 01. srpnja 2021. godine.
MWC će se održati na velesajamskom prostoru u Barceloni.
Fira Gran Via, Av.
Joan Carles I
64 08908 L’Hospitalet de Llobregat
Barcelona, Spain
Sudjelovanje je moguće predbilježiti putem mrežne stranice: https://www.mwcbarcelona.com/exhibition/become-an-exhibitor/
  

 Srpanj 2021. 


Poslovni forum Inicijative triju mora, 08. - 09. srpnja 2021. godine, Sofija, Bugarska
Republika Bugarska je domaćin ovogodišnjeg Poslovnog foruma Inicijative triju mora koji će se održati u razdoblju od 8. do 9. srpnja u Sofiji.
Poslovni forum se održava u okviru Summita koji okuplja visokorangirane predstavnike država Inicijative triju mora, drugih EU članica, EU institucija, Sjedinjenih Američkih Država, zapadnog Balkana i istočnih susjednih zemalja te Turske.
Na Poslovnom forumu sudjelovat će predstavnici gospodarskih institucija i subjekata iz zemalja članica Inicijative. Osim panel rasprava, organizirat će se i poslovni susreti predstavnika gospodarskih institucija i subjekata.
Događanje će se održati u hibridnoj varijanti, odnosno postoji mogućnost fizičkog sudjelovanja, ali i sudjelovanja putem online platforme.
Nacrt programa
Više informacija će biti dostupno u narednom periodu na poveznici.
Inicijativa triju mora obuhvaća 12 država članica EU između Jadrana, Baltika i Crnog mora: Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju te ima za cilj potaknuti brži razvoj regije te suradnju među državama u različitim sektorima.

8. Konferencija PAMETNI ZNAJU ČEMU SLUŽI IZVOZ, 09. srpnja 2021. godine, ZAGREB + ONLINE
Konferencija, koja se održava u Hotelu International, osmišljena je kako bi uputila na dobre primjere, ali i izazove s kojima se izvoznici svakodnevno susreću. Cilj nam je povezati poduzeća izvoznike s poduzećima izvoznicima‐početnicima i potaknuti suradnju na stranim tržištima. Sve to u funkciji poticanja razvoja poduzetništva, proizvodnje, inovativnih modela poslovanja i edukacije temeljem međusobne suradnje i razmjene iskustava.
Namijenjena je tvrtkama svih profila koje žele poboljšati svoje izvozne rezultate.
Na konferenciji, među ostalima, sudjeluju:
Zvonimir Savić, koordinator za Nacionalni plan oporavka i otpornosti
Mate Botica, Odašiljači i veze 
Marinko Došen, AD Plastik
Đuro Horvat, Tehnix   
Miodrag Šajatović, Lider
PRIJAVA
PROGRAM
Kontakti:
telefon: +385 1 6333 536; e-mail:  konferencije@lider.media; web: lider.events/izvoz/ 
kontakt za sponzorstva: kresimir.grgic@lider.media 
 

 Kolovoz 2021.

 

 Rujan 2021. 

 
"TOC Europe", 07. - 09. rujna 2021. godine, Rotterdam, Nizozemska
Jedan od vodećih događaja u području brodarstva, lučke industrije i industrije terminala „TOC Europe“ održavat će se od 07. do 09. rujna 2021. godine u Rotterdamu.
Više informacija na: https://www.tocevents-europe.com/en/Exhibiting/Exhibit-at-TOC-Europe.html
 

 Listopad 2021. 


„AgriBusiness Forum“, 06 -07. listopada 2021. godine, Atena, Grčka
Međunarodno događanje „AgriBusiness Forum“, 4. izdanje, održavat će se od 06. do 07. listopada 2021. godine u Ateni.
U središtu Foruma bit će zelena i digitalna tranzicija prehrambenih i poljoprivrednih sustava.
Više informacija na: https://agribusinessforum.org/

 

 Studeni 2021. 


Sajam pomorske industrije METSTRADE, 16. – 18. studenog 2021. godine, Amsterdam, Nizozemska
Sajam pomorske industrije METSTRADE koji se trebao održati u Amsterdamu od 17. do 19. studenog 2020., otkazan je radi pandemije virusa COVID-19. Sljedeći sajam najavljen je za 16. do 18. studenoga 2021. godine.
METSTRADE je najavio održavanje virtualnog događanja "METSTRADE Connect" 10. prosinca 2020. na kojem će zajedno s partnerima ICOMIA, IBI i Superyacht Report organizirati program s fokusom na inovacije i održivost pomorske industrije.
Više informacija može se naći na web stranicama sajma https://www.metstrade.com/
.

 Prosinac 2021.