Istarski hotelijer osvojio prestižnu američku nagradu za maslinovo ulje

Na The New York International Olive Oil Competition, najvećem i jednom od najcjenjenijih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja koje se održalo u New Yorku, nagradu u kategoriji Best of Class dobio je hrvatski Vergal Frantoio, maslinovo ulje koje proizvodi Laguna Novigrad.

Na The New York International Olive Oil Competition, najvećem i jednom od najcjenjenijih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja koje se održalo u New Yorku, nagradu u kategoriji Best of Class dobio je hrvatski Vergal Frantoio, maslinovo ulje koje proizvodi Laguna Novigrad.
 
U  konkurenciji od preko 800 proizvođača iz 26 zemalja svijeta najprestižniju nagradu Best of Class u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti, od 12 kategorija za sjevernu hemisferu dobilo ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio. Proizvodi ga  Lagune Novigrad, jedne od vodećih hrvatskih tvrtki poznate po hotelskom brendu Aminess Hotels & Campsites, koja od 2005. godine uzgaja sorte frantoio, leccino i istarsku bjelicu.
 
Pri objavi rezultata na „The New York International Olive Oil Competition“ istaknuto je da su kod proizvoda Vergal Frantoio, izvrsno izbalansirani gorki i začinjeni okusi. Ovo ulje najskladnije se spaja s namirnicama jakog okusa i mirisa, poput bifteka, tartufa, divljači i zrelih sireva.
 
Također, i tijekom prethodnih godina maslinovo ulje Vergal dobilo je mnogobrojne nagrade te je pet godina za redom uvršteno u specijalizirani vodič Flos Olei koji donosi pregled najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu.
 
„Kvaliteti našeg ulja sigurno doprinosi i činjenica što i naši gosti svake godine s velikim entuzijazmom sudjeluju u berbi maslina“,  dodao je direktor prodaje i marketinga Mladen Knežević.
 
(Jutarnji list)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz