Brodotrogiru vrijedan posao dovršetka gradnje tankera

Brodotrogir je zaključio ugovor s tvrtkom Viterlef Management o dovršenju gradnje drugog tankera za prijevoz IMO II kemijskih i naftnih proizvoda, a vrijednost ugovora iznosi oko 30 milijuna dolara.

Brodotrogir je zaključio ugovor s tvrtkom Viterlef Management o dovršenju gradnje drugog tankera za prijevoz IMO II kemijskih i naftnih proizvoda od 45.000 metričkih tona, vrijedan 30 milijuna američkih dolara, izvijestili su u srijedu iz trogirskog brodogradilišta.

Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije za norveškog naručitelja, jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu, navodi se u priopćenju.

Sadašnji vlasnik otkupio je od brodogradilišta brod u postojećem stanju. Trup je djelomično opremljen, dok će se brod u potpunosti opremiti i osposobiti za plovidbu i eksploataciju u Brodotrogirovom brodogradilištu Hrvatska Brodogradnja Trogir.

Vrijednost ugovora iznosi oko 30 milijuna dolara, od čega dio otpada na materijal koji isporučuje naručitelj. Gradnja i opremanje trajat će idućih 9,5 mjeseci, kaže se u priopćenju.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz