Hrvatske tvrtke među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe

Uz Gauss, među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe, prema istraživanju Deloittea, još su dvije softverske tvrtke iz Hrvatske, Axilis i Serengeti. Na popisu je i jedna digitalna marketinška agencija, zadarski Telum.

Osječka softverska tvrtka Gauss development s uredima u San Franciscu, Zürichu i Veroni, iza koje stoji više od 350 završenih projekata u devet zemalja i rast prihoda u posljednje četiri godine od gotovo osam i pol puta na 5,3 milijuna kuna, najbrže rastuća je tehnološka tvrtka iz Hrvatske prema istraživanju Deloittea. Tvrtka danas ima klijente iz Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Slovenije i drugih zemalja.
 
Uz Gauss, među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe još su dvije softverske tvrtke iz Hrvatske, Axilis i Serengeti. Na popisu je i jedna digitalna marketinška agencija, zadarski Telum.
 
Najveća hrvatska tehnološka tvrtka na ovogodišnjem Deloitteovu popisu, Hangara 18, fokusirala se na unaprjeđenju domaćeg proizvođača pametnih mobitela i sa svojim brendom NOA-om otvorila vrata velikih kupaca i telekoma.
 
Cilj i glavni smjer NOA pametnih mobitela za ovu i iduću godinu uspješno je zaokruživanje ciklusa širenja na tržišta zemalja regije te u 2017. i 2018. širenje na tržišta srednje i zapadne Europe.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz