Financijska podrška

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)

Hrvatska banka za obnovu i razvitak  je razvojna i izvozna banka Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje ujednačenog regionalnog razvitka hrvatskog gospodarstva. Uloga HBOR-a kao izvozne banke je pružiti izvoznicima niz financijskih proizvoda koje ima na raspolaganju i njihova konkurencija na međunarodnom tržištu kako bi se ravnopravno mogli natjecati za dobivanje posla.
 
U okviru svoje zadaće poticanja izvoza, HBOR putem programa kreditiranja, izdavanja činidbenih garancija po nalogu izvoznika i osiguranja izvoznih potraživanja prati izvoznike u svim fazama izvoza, počevši od pregovaranja izvoznog posla pa do konačne naplate ostvarenog izvoza.
 
Uz programe namijenjene isključivo izvoznim poslovima, HBOR izvoznike prati i kratkoročnim i dugoročnim kreditnim linijama uz također povoljne kamatne stope. Tako su izvoznicima na raspolaganju investicijski krediti namijenjeni npr. proširenju i modernizaciji proizvodnje, izgradnji novih pogona, ali i različiti krediti za obrtna sredstva koji nisu nužno vezani isključivo za izvozni posao, već je korištenje tih sredstava namijenjeno povećanju konkurentnosti poduzetnika što je i preduvjet za ostvarivanje uspješnog izlaska na inozemno tržište.
 
Sve informacije o programima HBOR-a dostupne su na web stranicama: https://www.hbor.hr/ i https://izvoz.hbor.hr/izvozni-vodic/financiranje/


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO)

Sve informacije o otvorenim natječajima HAMAG BICRO dostupne su na stranici:  
http://www.hamagbicro.hr/kategorija/otvoreni-natjecaji/

 

Ministarstvo turizma i sporta

Sve informacije o otvorenim javnim pozivima Ministarstva turizma i sporta dostupne su na stranici:
http://www.mint.hr/default.aspx?id=370
 

Ministarstvo poljoprivrede

Sve informacije o otvorenim javnim pozivima Ministarstva poljoprivrede dostupne su na stranici:
http://www.mps.hr/hr


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Sve informacije o otvorenim natječajima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupni su na stranici: https://www.mingo.hr/page/kategorija/novi-natjecaji